Huidig weer en weersverwachting Dordrecht

Wolken in de lucht bepalen bij het maken van een weerfoto voor een groot deel de sfeer van bijvoorbeeld een landschap. Soms zijn wolken een onderwerp op zichzelf. Een zonnige wolkeloze dag is voor fotografen niet altijd ideaal. Wolken in de lucht geven sfeer in een foto. Een stormachtige lucht met een door de zon verlichtte voorgrond geeft een hele andere sfeer aan een landschap dan een wolkenlucht waar losse wolkjes rustig voorbijtrekken.

Dordrecht heeft een gematigd maritiem klimaat dat onder de invloed staat van de Noordzee en de warme Golfstroom. Dit zorgt ervoor dat de temperaturen in de wintermaanden niet ver onder het vriespunt zakken en de zomermaanden niet te heet worden. Extremen zijn natuurlijk nooit uit te sluiten.

Actuele weersverwachting Dordrecht

Dordrecht is een grote stad in het zuidoosten van Zuid-Holland waar de Merwede zich opsplitst in de Noord en de Oude Maas. Doordat Dordrecht in het bezit is van een haven is het altijd een rijke stad geweest. Dit is nog steeds goed te zien in de oude binnenstad van de stad. De Grote kerk, het stadshuis en de Groothoofdpoort zijn hier mooie voorbeelden van.

De Biesbosch is een gebied dat al eeuwen door de mens en de natuur gebruikt wordt. Het was altijd al een rijk gebied; er werd veel door de mens geoogst. Riet, biezen, wilgentenen, vis en vogels waren belangrijke bronnen van inkomsten. Door natuurontwikkeling zijn weer nieuwe natte gebieden aan de Biesbosch toegevoegd. Ieder plekje heeft weer zijn eigen bijzondere flora en fauna.

Er worden in Dordrecht meerdere grote evenementen georganiseerd zoals de Dortse Boekenmarkt waar ieder jaar meer dan 100.000 mensen op af komen. Het grootste evenement is het tweejaarlijkse driedaagse festival Dort in Stoom wat geheel in teken staat van stoommachines. Dit festival trekt meer dan een kwart miljoen bezoekers. FC Dordrecht heeft de stad als thuishaven.